Κουκουβάγια ή ντάκος
ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΦΕΤΑ, ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ.
Υλικά
- 5-6 κριθοκούλουρα
- 1 τομάτα
- 250 γρ τυρί φέτα
- 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι
- κρεμμύδι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Βρέχουμε τα κριθοκούλουρα και το στραγγίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα. Τρίβουμε σε τρίφτη τη ντομάτα και τη φέτα και τα απλώνουμε πάνω στα κριθοκούλουρα. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη και (προαιρετικά) λίγο τριμμένο κρεμμύδι.
Δοσολογία για 4 άτομα