Κουνέλι στιφάδο
«Το κρασί κάνει τους τυφλούς με μάτια, τους κουτσούς με πόδια και τους φτωχούς πλούσιους.»
Υλικά
- 2,5-3 κιλά κουνέλι ή λαγό
- 3 κιλά μικρά κρεμμύδια
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι ή το λαγό σε μερίδες. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τρυπάμε μερικά για να βάλουμε μια σκελίδα σκόρδο.
Σοτάρουμε το κρέας σε ζεστό λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Δοσολογία για 4 άτομα