Σαλάτα με φρέσκες αγκινάρες
Η ΑΓΡΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ, ΕΝΩ ΤΑ ΛΕΥΚΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΟΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚANOYN ΕΠΙΣΗΣ, ΩΡΑΙΕΣ ΟΜΕΛΕΤΕΣ (ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ).
Υλικά
- 5-6 φρέσκες μικρές αγκινάρες ή μεγάλες, κομμένες στα 4
- 3 λεμόνια
- λάδι
- ξίδι
- αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια, αν είναι μεγάλες. Τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολ με νερό και προσθέτουμε χυμό από δύο λεμόνια για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε το τρίτο λεμόνι στη μέση και τρίβουμε τις αγκινάρες.
Τις τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Τις σερβίρουμε με λάδι, λίγο λεμόνι ή ξίδι.
Δοσολογία για 4 άτομα