Σαλάτα με φρέσκες αγκινάρες
N X2018-06-11T10:50:47+03:00Η ΑΓΡΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ, ΕΝΩ ΤΑ ΛΕΥΚΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΟΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚANOYN ΕΠΙΣΗΣ, ΩΡΑΙΕΣ ΟΜΕΛΕΤΕΣ (ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ).
Υλικά
- 5-6 φρέσκες μικρές αγκινάρες ή μεγάλες, κομμένες στα 4
- 3 λεμόνια
- λάδι
- ξίδι
- αλάτι
Κουκουβάγια ή ντάκος
N X2018-06-11T10:50:48+03:00ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΦΕΤΑ, ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ.
Υλικά
- 5-6 κριθοκούλουρα
- 1 τομάτα
- 250 γρ τυρί φέτα
- 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι
- κρεμμύδι
- ρίγανη